• Geografická olympiáda školské kolo

          • Dňa 23.11.2022 sa na našej škole konalo školské kolo geografickej olympiády pod vedením p.uč. Dubiela.

            Tu sú mená postupujúcich žiakov, z každej kategórie postupujú traja:

             

            G kategória (5. ročník): - 1. Oliver Šulc, 2. Nina Lazarová, 3. Izabela Lukáčková

            F kategória (6. a 7. ročník): 1. Michal Šulc, 2. Leonard Horban, 3. Tamara Marčeková

            E kategória (8. a 9. ročník): 1. Lucia Zálesňáková, 2. Kamil Kuch, 3. Anna Poláková

             

            Gratulujeme!

            Zároveň prosíme rodičov, aby všetkým úspešným riešiteľom pridali súhlas na EDUpage do 1.12.2022 - návod ako na to je tu: http://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u1219/u1287/u2593

             

             

             

             

          • Lampiónový sprievod

          • Lampiónový sprievod sa aj napriek zavretej škole konať bude!

            Pozývame všetkých zdravých, aby prišli a a rozniesli svetlo po dedine.

            Na záver sprievodu bude v obci rozsvietený vianočný stromček.

          • Projekt "Moduly"

          • Naša škola ZŠ Láb sa prihlásila do projektu “MODULY”, vyhláseného MŠVVaŠ SR Ministerstvo školstva pre školský rok 2022/2023 spustilo školský projekt s názvom “MODULY”. Naša Základná škola v Lábe sa prihlásila do tejto výzvy ešte v mesiaci september 2022. Od novembra 2022 sa na hodinách telesnej výchovy pre druhý ročník objaví športový tréner Rudolf Draškovič zo SPORT CLUB RUDAR, ktorý pre deti pripraví telesnú výchovú zameranú na všetky druhy športu. Projekt “MODULY” so sloganom: “to nie je fór, každý môže dať gól” má inšpirovať žiakov zo ZŠ Láb aká môže byť telesná výchová zábavná. Športový tréner pripraví zaujímavý obsah a má inšpirovať aj učitelov telesnej výchovy. Prvý tréning sa venovali pohybovým hrám a florbalu. Budúci týždeň nás čaká futbal, basketbal, vybíjaná, atletika a minihádzaná.

            Čo sú MODULY Je to projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, inšpirovať učiteľov a predstaviť žiakom rozmanité možnosti trávenia voľného času. Projekt je primárne určený žiakom I. stupňa ZŠ a prepája prostredie športových zväzov, klubov a organizácií so školským prostredím. Projekt MODULY má za cieľ priniesť do vyučovacieho procesu zaujímavý, inovatívny a inšpiratívny obsah a predstaviť žiakom aktívne spôsoby trávenia voľného času. V prvej fáze sa zameria na telesnú výchovu na I. stupni základných škôl. Ide o krok smerom ku koordinovanému prepájaniu sféry výchovnovzdelávacieho procesu na školách s aktivitami športových zväzov, športových klubov a iných športových organizácií, ktoré sa venujú práci s deťmi a mládežou.

             

          • Oznam o prerušení vyučovania!

          • Riaditeľka Základnej školy v Lábe oznamuje , že v dňoch

            29.11. 2022 – 2.12. 2022

            prerušuje prezenčné vyučovanie v základnej škole, z dôvodu vysokej chorobnosti, aj na základe odporúčania RÚVZ.

            V tomto období sa rušia všetky záujmové krúžky a mimoškolské aktivity.

            Bližšie informácie o výučbe dostanú rodičia prostredníctvom edupage.

            Jedáleň fungovať nebude!

          • 🎖️💪 Olympijský odznak všestrannosti s p.uč.Hýllom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🎖️💪 Olympijský odznak všestrannosti s p.uč.Hýllom.

            Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR chcú aj týmto projektom za pomoci učiteľov telesnej výchovy podporiť všestranný pohybový rozvoj žiakov. 👉 Aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti. 👉 Projekt pre žiakov navštevujúcich šiesty až deviaty ročník základných škôl 🔋 Batéria testov : - skok do diaľky z miesta znožmo, - ľah – sed za 30 sekúnd, - vytrvalostný člnkový beh, - hod 2 kg plnou loptou vpred (medicinbalom), - výdrž v zhybe nadhmatom, - člnkový beh 10x5m 📊 Každý žiak získa certifikát, na základe ktorého si bude vedieť vyhodnotiť svoju športovú výkonnosť a porovnať sa so svojimi rovesníkmi.

          • Kúzelný zelovoc plný úžasných plodov jesene

          • Centrum voľného času v Malackách zorganizovalo 3. ročník súťaže „Kúzelný zelovoc“. Úlohou detí bolo objaviť zeleninu alebo ovocie netradičného tvaru, prípadne dozdobiť plody Zeme podľa vlastnej fantázie, alebo vytvoriť „krásnu maškrtu“. Nálezy a výtvory pomenovať trefným názvom.

            Boli ocenené aj 2 práce našich žiačok.

            Vtáčik – Katka Kolandrová, 3. B, ZŠ Láb

            Korytnačka Hilda – Lenka Javorová, 3. B, ZŠ Láb

            Svet okolo nás je plný krásnych vecí. Teší nás, že deti krásy prírody vnímajú, sú originálne, hravé a kreatívne. Všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže, deťom ako i pedagógom, patrí veľká vďaka. Dúfame, že ste sa pri tvorení dobre zabavili.

            Gratulujeme!

          • Futbal (prípravný zápas): Slovensko vs. Čile

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbal (prípravný zápas): Slovensko vs. Čile .

            V deň, keď sa v Katare začali MS vo futbale 2022, odohrala slovenská futbalová reprezentácia na Tehelnom poli v Bratislave výnimočný medzištátny zápas proti exotickému súperovi z Čile. S národným dresom sa totiž rozlúčil dlhoročný kapitán a legenda slovenského futbalu Marek Hamšík. Deti z našej školy sa aj spolu s p.uč. Hýllom zúčastnili tohto zápasu a užili si tak super atmosféru.

          • Návšteva výstavy Cosmos v Bratislave

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva výstavy Cosmos v Bratislave .

            9. trieda s pani uč. Strolkovou navštívila výstavu Cosmos. Výstava nás previedla históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov až po súčasné a plánované misie. Táto jedinečná výstava vznikla v spolupráci s americkou NASA a múzeum a vzdelávacie centrum Cosmosphere. Výstava obsahuje stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet.  

          • Písanie listov v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Písanie listov v ŠKD.

            V októbri sme si našli ŠKD z Bolešova, ktorá si hľadala deti na dopisovanie. S deťmi z 2.ročníka sme sa rozhodli, že si chceme písať aj my. Chceme deťom ukázať, že sa dá komunikovať aj inak ako len elektronicky, chceme, aby si našli nové priateľstvá, aby ich to motivovalo viac písať a čítať ...Dnes sa nevedeli dočkať keď išli na poštu pre prvé listy a hneď utekali do školy, aby si ich prečítali. Niektoré deti hneď aj odpisujú novým kamarátom. Poďakovanie za takúto peknú aktivitu patrí p.uč.Lazarovej. Tak do písania a čítania milé naše deti.

          • Projekt ⚽🏃‍♂️Dajme spolu gól ⚽🏃‍♀️

          • Projekt „Dajme spolu gól“ je súčasťou Grassroots programu SFZ. Projekt zameraný na popularizáciu futbalu u detí na školách (pravidelné pohybovo-športové aktivity so zameraním na futbal).

            • Motivovať deti k športovej aktivite a vytvárať v nich trvalý vzťah k športu celkovo
            • Rozvoj pohybových schopností detí primerane k ich veku
            • Hravými prostriedkami ukázať pozitíva pohybu a samotnej hry - futbalu

            Cieľová skupina: - deti vo veku 6 - 7 rokov, s primárnym zameraním na deti navštevujúce LEN 1.triedy na základnej škole.

            Naši prváčikovia pod vedením p.uč.Hýlla.

          • Projekt z PDA slnečná sústava 4.A

          • V 4.A sa deti spolu s pani uč.Trochcovou podrobnejšie venovali skúmaniu vesmíru. Výsledkom ich snaženia bol projekt Slnečná sústava. 

            Takéto krásne projekty dnes priniesli do školy.

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Vŕšok 489/20, 900 67 Láb
      • pevná linka : +42134 / 7790 484, riaditeľňa: 0919 / 404 333 zborovňa : 0905 214 669
      • Vŕšok 489/20 900 67 Láb Slovakia
      • 31811612
      • 2021679473
      • Hlavná ulica 294/7, 900 67 Láb jedalen.lab@zslab.sk 034 / 7790 010 mob.: 0908 841 580
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje